Wie zijn de oprichters van Circletex?

Wie zijn de oprichters van Circletex?

Creamoda, Febelsafe en FBT hebben samen met enkele toonaangevende bedrijven Circletex opgericht. Circletex is een vrijwillig systeem dat in voorbereiding van de nakende wetgeving een antwoord biedt voor de valorisatie van ingezameld textiel met als einddoel de circulariteit te bevorderen.

We gaan van start met plat linnen, werkkledij en beschermende producten met textiel, samen professioneel textiel genaamd. Later dit jaar komt dan oa. het consumenten textiel aan bod, meer daarover later.

Wie zijn onze pioniers:

 • Alsico
 • Cleanlease
 • Creamoda (Federatie van de Belgische kleding en confectie sector)
 • Dumoulin
 • Dutra
 • FBT (Federatie van de Belgische Textielverzorging)
 • Febelsafe (Belgische federatie van fabrikanten, distributeurs, dienstverleners en de professionele eindgebruiker inzake veiligheid en welzijn)
 • Sarco
 • Sioen
 • Texet

Met de steun van Vlaanderen Circulair (OVAM) en de partners Denuo en Fedustria.

Alsico

Making life better for people at work. 

Alsico is een wereldleider in cleanroomkleding, medische kleding, werkkleding en beschermende kleding. Alsico is een familiebedrijf dat globaal actief is. We ontwerpen en produceren werkkleding en genromeerde beschemende kleding. Onze kledij vertrekt vanuit de behoefte van de dragers. We zorgen ervoor dat werknemers beschermd zijn, dat ze zich comfortabel voelen én zichzelf herkennen. Onze stof-en materiaalkeuze gebeurt op basis van kwaliteit, functie, bewegingspatroon en milieuimpact. 

website
Alsico
Cleanlease

Cleanlease

website

Creamoda

Creamoda is de Belgische federatie van bedrijven actief in de wereld van de mode, kleding en confectie.

Onze industrie verwerkt o.a. weefsels, breisels of leder en combineert deze met verschillende snij - , assemblage - en afwerkingstechnieken om tot een afgewerkt confectie product te komen.

 • Consumenten kleding & accessoires: voor dames, heren, kinderen & baby’s: lingerie, ondergoed en nachtkleding, casualwear, sportkleding, bruids- en feestkleding …
 • Professionele kleding & accessoires: werkkleding, liturgische gewaden, uniformen, bedrijfskleding, beschermende kleding, beschermende producten met textiel, medisch textiel ...
 • Interieur bekleding: gordijnen, overgordijnen, tussengordijnen, interieurdecoratie, zetelbekledingen ...
 • Exterieur artikelen: zonneweringen, dekzeilen, tenten, vlaggen, tuin producten …
 • Plat linnen: tafel-, keuken- , bed- en badlinnen …
 • Andere geconfectioneerde producten: handtassen, producten met leder, autostoel bekledingen, matrastijken, artikelen voor huisdieren, artikelen voor veehouders, artikelen op maat ...

De MISSIE van Creamoda bestaat erin om Belgische lidbedrijven te promoten, te ondersteunen in de groei van hun activiteiten, te begeleiden in een wereld waar grondstoffen schaarser worden en de omschakeling naar circulaire economie van levensbelang is om duurzame kwalitatieve producten te kunnen aanbieden.

Onze leden zijn een essentiële schakel in een internationaal heel complexe waardeketen door oa. het verwerken van gerecycleerd textiel in nieuwe afgewerkte / geconfectioneerde producten, het maken van hoogstaande kwalitatieve producten met een langere levensduurte, het helpen veilig stellen van lokale productie capaciteiten voor kritische producten,…

Bij Creamoda zijn we dan ook overtuigd dat circulaire economie een must is en zeker geen tijdelijke mode trend.

website
Creamoda
Dumoulin

Dumoulin

Wasserij Dumoulin is een transparant en dynamisch familiebedrijf. Het familiale karakter van het bedrijf is een meerwaarde. Wij staan dagelijks klaar om onze klanten met raad en daad bij te staan. Onze persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat onze dagelijkse contacten met u vlot en efficiënt verlopen. Samen bouwen we aan een optimale verstandhouding en relatie.

Ons hoofddoel is het overnemen van alle zorgen en behoeften qua linnenservice en dit tegen uiterst competitieve prijzen. Wij beschikken over een modern machinepark, de allernieuwste software en een uiterst gemotiveerd team die altijd voor u klaar staat. Wij profileren ons al meer dan 50 jaar in de zorgsector als een betrouwbare partner.

website

Dutra

EEN PROFESSIONNEEL TEAM

De Dutra modellen worden ontworpen en getest door vakmensen die comfort en functionaliteit met elkaar weten te combineren. Onze styling houdt rekening met de behoeften van elk beroepssegment en met de eisen van elke functie.

VOLGENS DE REGELS VAN DE KUNST

Dutra bestaat bijna 70 jaar, als familiebedrijf is Dutra een befaamde Belgische confectioneur van beroepskleding voor personeel tewerkgesteld in de zorg, horeca, schoonmaak en technisch onderhoud.

Dutra’s ontwerpen zijn Belgisch ! Creatie, styling en testing gebeuren in ons atelier in Waver. De productie gebeurt voornamenlijk in Tunesië.

Dutra beheerst de productieketen van creatie tot levering : uw waarborg voor duurzame en onberispelijke beroepskleding conform de kwaliteitseisen van de klant.

De stoffen zijn geselecteerd om duurzaam te houden en weerstaan aan de industriële was.

De stoffen kunnen gerecycleerd worden en de vezels kunnen herbruikt worden op basis van verzamelde End Of Life kledij.  

 

website
Dutra
FBT

FBT

Als overkoepelende nationale federatie van de textielverzorging groepeert de FBT alle ondernemingen actief in wasserij, droogkuis, matten, linnenverhuur, strijkdiensten en wassalons.

De kernopdracht van de FBT ligt in hoofdzaak in het behartigen en het beschermen van de gemeenschappelijke sectorale belangen van al haar aangesloten leden.

Haar opdracht bestaat daarom specifiek uit :

 • het pro-actief verdedigen, in elke taalrol, van de sociale, beroeps, economische, morele en milieubelangen van alle FBT-leden. En dit zowel regionaal, nationaal als internationaal.
 • het punctueel informeren aan alle betrokkenen
 • het vertegenwoordigen van een maximaal aantal bedrijven uit de sector
website

Febelsafe

Febelsafe, de beroepsfederatie. Febelsafe is de afkorting voor De Belgische federatie van fabrikanten, distributeurs, dienstverleners en de professionele eindgebruikers inzake veiligheid en welzijn.

Missie: Relevante partner voor veiligheid en welzijn.

Visie: Een toonaangevende rol vervullen door kennis en informatie op gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen over te dragen naar alle belanghebbenden.

Een ondersteunende rol in veiligheid en welzijn over te dragen naar alle belanghebbenden.

Het stimuleren van de bewustwording en de noodzaak rond persoonlijke veiligheid en het bevorderen van welzijn zowel in een professionele sfeer als daarbuiten.

Het bijdragen tot en opvolgen van de regelgeving op gebied van veiligheid en welzijn en het waken over de correcte toepassing hiervan.

Het bevorderen van de vakdeskundigheid in de welzijnssector.

De verbindende partner zijn tussen de gebruiker, de bedrijfswereld, de nationale overheden en Europa.

Waarden: betrouwbaar, neutraal, duurzaam, betrokken

website
Febelsafe
Sarco

Sarco

website

Sioen

Het bieden van duurzaamheid en veiligheid terwijl u werkt, is onze obsessie. Met onze kleding ziet u er altijd slim en professioneel uit en bent u beschermd, zelfs in de moeilijkste werkomstandigheden.

In onze eigen fabrieken produceren we kleding voor mensen die werken in situaties waar veiligheid, comfort en bescherming van groot belang zijn. Wij leveren topkwaliteit in een breed scala van technische kleding voor elke werkomstandigheid en bescherming tegen elk risico:

 • Bescherming tegen regen en kou en barre weersomstandigheden.
 • Verbeterde zichtbaarheid met ons high-vis gamma.
 • Betrouwbare isolatie en onberispelijke hygiëne met ons assortiment voor voedsel en koude opslag.
 • Bescherming op hoog niveau tegen meerdere risico's gecombineerd in ons Multinorm-assortiment.
 • Professionele beschermende kleding voor gebruikers van kettingzagen
 • Veiligheidsoplossingen voor de scheepvaart, zoals reddingsvesten, drijfpakken en droogpakken, 
 • Ballistiek gamma waaronder steek- en kogelbescherming, ...
 • Oplossingen voor hulpdiensten zoals voor politie, brandweer, private veiligheid, ambulancepersoneel, civiele diensten, hulpverleners en duikers, humanitaire hulp, rode kruis, ...

Sioen beschikt over een unieke 360° kennis en, nog belangrijker, eigen productie van zowel garens, weefsels als kledij, wat resulteert in innovatieve beschermkledij van hoge kwaliteit, op maat van uw behoeften.  

Veel privé-bedrijven vertrouwen op onze manier van werken, maar ook overheden maken gebruik van de toegevoegde waarde die wij als 360° specialist bieden om hun service level te verhogen en hun werknemers te beschermen. Enkele van onze publieke klanten zijn het Belgische postagentschap bpost (regenjassen met hoge zichtbaarheid), het Franse korps mariniers (reddingsvesten), de Nederlandse geheime dienst (ballistische kledij) en brandweerkorpsen van Parijs tot Dubai (interventiekledij).

Met de kleding van Sioen bent u altijd gekleed voor de gelegenheid.

website
Sioen
Texet

Texet

Texet Workwear is een toonaangevende leverancier van kwaliteitsvolle bedrijfskleding, werkkleding en promotioneel textiel. Naast kledij biedt het ook personalisatie van stockproducten, design en maatwerk aan en bekleedt Texet hiermee een unieke positie in de markt als one-stop-shop. Succesvolle merken zoals Cottover, James Harvest Sportswear, Printer Active Wear, J.Harvest & Frost en Projob Workwear worden via distributeurs verdeeld waardoor onrechtstreeks geleverd wordt aan zowel KMO’s als multinationals.

Er wordt in het bedrijf veel aandacht besteed aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Zo grandeert Texet Workwear een sociaal verantwoorde en traceerbare productieketen door middel van onafhankelijke audits. Bij ontwikkeling van nieuwe producten wordt er sterk ingezet op het gebruik van (gecertificeerde) gerecycleerde en organische materialen, en is reeds voor meerdere items de volledige milieu-afdruk berekend door middel van levenscyclusanalyses. Daarnaast biedt Texet een actief inzamelsysteem aan voor end-of-life textiel binnen het netwerk. Oprichting en lidmaatschap van Circletex was dan ook een logische volgende stap voor Texet als frontrunner in de circulaire textieleconomie.

Texet Workwear maakt deel uit van de Zweedse, beursgenoteerde onderneming New Wave Group, een wereldspeler in bedrijfs-, sport en vrijetijdskleding alsook geschenken en huisdecoratie.

website
Terug

circletex op TV Oost

Wie houdt nu niet van cookies